Wat een mijlpaal! Meer dan 1 miljoen Moodle gebruikers

  • Moodle tips
  • >
  • Wat een mijlpaal! Meer dan 1 miljoen Moodle gebruikers

> 1 miljoen gebruikers

Als Moodle Premium Partner hosten wij veel Moodle sites voor onze klanten uit veel verschillende sectoren. Sinds de coronapandemie is het aantal gebruikers hard gegroeid. Ook kiezen steeds meer organisaties uit Nederland en België voor Moodle Workplace als hun enterprise leermanagementsysteem. Dit heeft geleid tot een bijzondere mijlpaal. Als we de gebruikers uit alle Moodle sites die wij hosten optellen, komen we boven 1 miljoen gebruikers uit. Daar zijn we trots op!

Met grote aantallen komt grote verantwoordelijkheid

Hoe is de veiligheid geregeld met Moodle?

Bij Avetica zijn we ons zeer bewust dat het veilig hosten van Moodle een grote verantwoordelijkheid is. Onze klanten vertrouwen de hosting aan ons toe inclusief de verwerking van alle persoonsgegevens. Dat vergt een goede organisatie en de nodige certificaten. In 2015 namen we een kwaliteitsmanager aan. In 2017 volgde de certificaten van ISO 9001 en 27001 (informatiebeveiliging) en in 2020 hebben onafhankelijke IT-auditors bevestigd dat Avetica zich aantoonbaar aan de AVG houdt. Misschien zegt het je nog niets maar wij zijn op dit moment al bezig met de NIS2-richtlijn die op 17 oktober 2024 van kracht wordt. NIS2 is een richtlijn die tot doel heeft de cyberbeveiliging en weerbaarheid van essentiële diensten in EU-lidstaten te verbeteren. We onderzoeken wat de impact van NIS2 is op Avetica en onze klanten.

Moodle gebruik wereldwijd

Ook wereldwijd stijgt het aantal Moodle gebruikers. Hoorde ik begin dit jaar nog een getal van rond de 360 miljoen gebruikers, op stats.moodle.org zie ik dat de 400 miljoen inmiddels is gepasseerd. En dit zijn alleen de sites die zich geregistreerd hebben. Het daadwerkelijk aantal gebruikers moet veel hoger liggen.

De statistieken van Moodle laten nog twee leuke feitjes zien. Er zijn meer toetsvragen in alle Moodle sites dan mensen op aarde. En er zijn 23 sites die per stuk meer dan 1 miljoen gebruikers hebben. De grootste Moodle site van Avetica heeft meer dan 100.000 gebruikers.

Moodle voor jou?

Als Moodle door zoveel organisaties en cursusontwikkelaars wordt gebruikt, waarom zou het dan niet ook voor jou werken? Wil je meer weten over het meest gebruikte LMS ter wereld? Lees dan alles over Moodle of vraag een demo aan.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees