Moodle Workplace 4.3, hoeveel meer ‘workplace’ gaat het worden?

  • Moodle tips
  • >
  • Moodle Workplace 4.3, hoeveel meer ‘workplace’ gaat het worden?

Moodle Workplace 4.3 is beschikbaar! De release van Workplace volgt altijd kort na die van Moodle LMS. Over de LMS release kun je alles lezen in een eerdere artikelen, in dit artikel kijken we naar de specifieke Workplace functionaliteit.

Moodle Workplace 4.3

Moodle Workplace maakt haar naam als ‘enterprise learning management’ systeem steeds meer waar. In deze release vind je een aantal nieuwe zaken die bijdragen aan efficiency, overzicht en daarnaast de betrokkenheid van gebruikers kunnen vergroten.

Handmatig managers toewijzen

Wanneer je ‘handmatig’ leest denk je niet direct aan een efficiency slag. Moodle Workplace kent de organisatie structuur die in veel gevallen gevuld wordt vanuit een gekoppeld HR systeem. Er zijn echter ook situaties waarin je een tijdelijk team hebt met 1 of meerdere managers. De nieuwe functionaliteit voorziet in het eenvoudig aanmaken van ad-hoc teams en het koppelen van medewerkers aan die teams. Managers krijgen op die manier eenvoudig en snel inzicht in de leerresultaten van hun teamleden.

Handmatig toekennen manager. Bron: Moodle

Beter overzicht medewerkers en functies

De ‘Organisatiestructuur’ is uitgebreid met een aantal pagina’s die een beter overzicht geven aan HR managers. Een manager ziet in één oogopslag alle medewerkers en hun positie in de organisatie.

Vanuit één pagina overzicht over je organisatie. Bron: Moodle

Publieke pagina’s

In Moodle Workplace bestond al de mogelijkheid om eigen losse pagina’s te maken. Deze pagina’s kan je vervolgens koppelen aan een doelgroep zoals bijvoorbeeld een leerjaar of een pagina alleen voor docenten. De pagina’s verschijnen aan de bovenkant van de pagina.

Vanaf versie 4.3 kun je deze pagina’s nu ook ‘publiek’ beschikbaar maken wat betekent dat je de pagina ook kunt zien als je niet bent ingelogd. Je kunt bijvoorbeeld een ‘Over ons’ pagina maken of promotie maken voor je cursusaanbod.

Publieke pagina’s. Bron: Moodle

Leerplannen toewijzen via dynamische regels

In Moodle kun je een competentieraamwerk maken. De competenties worden gekoppeld aan leeractiviteiten die op hun beurt weer in cursussen zitten. Een leerplan brengt vervolgens weer alle cursussen bij elkaar die ik moet volgen om competent te worden.

Vanaf Moodle Workplace 4.3 kun je nu ook dynamische regels maken die een gebruiker toewijzen aan een leerplan.

Koppelen leerplan via een dynamische regel. Bron: Moodle

Cursus cijfer als conditie in dynamische regel

Vanaf Moodle Workplace 4.3 vind je ook het cursuscijfer terug als een conditie bij een dynamische regel. Op basis van het cursuscijfer kun je dus nu een actie uitvoeren. Indien een voldoende wordt behaald door naar een volgende cursus. Indien een lager cijfer werd behaald misschien toch nog een stukje extra scholing aanbieden. Bedenk hoe je het leerproces wilt laten lopen en automatiseer het met dynamische regels. Op deze manier kan je nog beter een adaptief leertraject aanbieden aan je deelnemers.

Cursuscijfer als conditie in dynamische regels. Bron: Moodle

Functie informatie op elke profiel pagina

Op elke profiel pagina van een gebruiker vind je vanaf deze versie ook informatie over de functie en plek in de organisatie van die persoon. Ook kun je direct een bericht sturen aan de manager van die persoon.

Snel inzicht in functie informatie via de profiel pagina. Bron: Moodle

Overige verbeteringen

Buiten de hierboven beschreven verbeteringen brengt Moodle Workplace 4.3 ook nog een aantal zaken.

  • Export van de organisatie-structuur in CSV wat integratie en stroomlijnen met andere systemen eenvoudiger maakt.
  • Logs van uitgevoerde dynamische regels geven de mogelijkheid om altijd na te gaan wat een dynamische regel op wat voor moment heeft uitgevoerd.
  • De rechten van tenant beheerders kunnen nu ook beheerd worden door de upload van een CSV bestand. Dit maakt het beheer van die rollen voor Moodle Workplace sites met veel tenants een stuk eenvoudiger.

Conclusie

Moodle Workplace 4.3 is een versie waarin weer veel zaken zijn toegevoegd die het organiseren en beheren van leren binnen organisaties eenvoudiger maken. We horen uiteraard graag als je een demo wilt krijgen van de enterprise versie van Moodle.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees