Avetica, Moodle Premium Partner

Avetica, de Nederlandstalige Moodle Premium Partner

Wat wil je weten over Avetica?

Avetica icon

Wie is Avetica, de Nederlandstalige Moodle Premium Partner?

Avetica is een onderneming die jou wil helpen bij het goed leren gebruiken van Moodle. En die houding waarderen onze klanten. Gestart in 2003, vanaf de zolderkamer, is Avetica uitgegroeid tot dé Moodle marktleider in Nederland en Vlaanderen. Voor 350+ klanten hosten wij snel en veilig Moodle en geven wij advies, support en training.
Avetica heeft meer dan 20 medewerkers die zich dagelijks inzetten om de beste Moodle services te geven.

Avetica is de enige gecertificeerde Moodle Premium Partner in Nederland én België. Ook voor jou willen wij de Moodle partner zijn die gewoon goed werk levert.

Avetica is Moodle Premium Partner, welk voordeel heeft dit voor mij?

Avetica is Moodle Premium Partner en officieel gecertificeerd door Moodle Pty Ltd Australië. Zij hanteren hoge normen op het gebied van klantenservice, technische bekwaamheid en Moodle expertise. Daarnaast moet je een lange staat van dienst hebben met het leveren van succesvolle Moodle implementaties.
Welke voordelen heeft het Moodle partnership voor jou?

 • Kwaliteit en kennis: Om Moodle Partner te worden moet je beschikken over een hoge mate van kwaliteit en kennis op het gebied van Moodle dienstverlening. Dit komt tot uitdrukking in onze aanpak voor hosting, support en consultancy. Ook certificeringen voor informatiebeveiliging en privacy zijn hier onderdeel van.
 • Support van Moodle HQ: Wij hebben rechtstreeks toegang tot de expertise op het Moodle hoofdkantoor en van meer dan 100+ andere Moodle partners. Hierdoor kunnen we snel een oplossing voor een probleem vinden als wij er zelf niet uit komen.
 • Informatievoorziening: Als Moodle Partner worden wij rechtstreeks geïnformeerd over ontwikkelingen en plannen vanuit Moodle. Op die manier kunnen wij onze klanten dus ook altijd voorzien van accurate informatie en adviezen geven op basis van toekomstige ontwikkelingen.
 • Invloed via Product Advies Groep: Avetica is lid van Product Advies Groep van Moodle Workplace. Samen met zo’n 45 andere premium partners bepalen we de roadmap voor de doorontwikkeling van de enterprise versie van Moodle. Op deze manier hebben wij al verbeteringen kunnen voorstellen waar onze klanten rechtstreeks van profiteren.

Waarom kiezen voor Avetica?

Onze klanten kiezen voor ons vanwege de volgende redenen:

Avetica wint prijs Contributor Workplace 2023
Award voor Avetica, Workplace contributor of the year 2023

Wat geeft Avetica terug als Moodle Partner?

Het grotere doel is om te zorgen dat het open source ‘Moodle project’ blijft bestaan. Dit betekent dat er een continue geldstroom moet zijn en dat kennis gedeeld moet worden. Avetica werkt op de volgende mee aan het Moodle project.

 • Financiële afdracht: Iedereen profiteert van de open source software en de doorontwikkeling middels nieuwe versies. Als Moodle partner draag je een vast percentage van je omzet af aan het Moodle hoofdkantoor. Met deze financiële middelen kan het hoofdkantoor de software onderhouden en ontwikkelaars betalen om de software te verbeteren. Er zit dus een economisch businessmodel achter Moodle, wat betekent dat de continuïteit van Moodle gewaarborgd is.
 • Organisatie Moodlemoot: Moodle partners organiseren MoodleMoots voor de lokale communities. Een MoodleMoot is een congres voor en door Moodle gebruikers. Avetica organiseert deze congressen en zorgt samen met de Moodle gebruikers uit Nederland en België voor het programma.
 • Delen van Moodle kennis: Door onze Moodle blogs dragen wij bij aan kennisdeling waarvan iedere Moodle gebruiker in het Nederlandse taalgebied kan profiteren.
 • Moodle Workplace vertalingen: de vertalingen van de krachtige tools van Moodle Workplace worden door Avetica verzorgd.
 • Nieuwe functionaliteit voorstellen: Avetica ziet verbeteringen en nieuwe kansen voor Moodle. Wij registreren de ideeën en wensen en bespreken deze met het Moodle team. Een aantal hiervan zijn ondertussen al gerealiseerd of staan op de roadmap van Moodle.

Hoe neemt Avetica verantwoordelijkheid voor de maatschappij?

Avetica badgeIn het DNA van Avetica zit de overtuiging dat een onderneming een bredere verantwoordelijkheid heeft dan alleen maar te zorgen voor winst voor de aandeelhouders. Avetica gelooft dat een onderneming moet bijdragen aan de schepping, de medewerkers/klanten en aan lokale maatschappelijke organisaties en verenigingen. Deze vorm van social return kan op diverse manieren geuit worden. Een paar voorbeelden hoe wij verantwoordelijkheid nemen:

 • onze medewerkers zijn mensen die werk en privé combineren en we geven dit vorm middels het principe van geven & nemen
 • onze medewerkers zijn mensen die zich willen ontwikkelen en ook wel eens fouten maken; feedback, ondersteuning en er voor elkaar zijn is essentieel
 • sommige medewerker hebben een ‘rugzakje’ en door onze menselijke aanpak hebben wij een veilige werkomgeving waardoor deze medewerkers van meerwaarde zijn voor onze klanten en collega’s
 • alle auto’s van de zaak zijn volledig elektrisch aangedreven
 • onze hostingprovider is lid van The Green Web Foundation
 • lokale verenigingen, stichtingen en initiatieven worden gesponsord

Veelgestelde vragen over Avetica

Een Moodle partner is een door Moodle HQ gecertificeerde partij die Moodle dienstverlening levert zoals hosting, consultancy en support. Een Moodle partner draagt een deel van haar omzet af aan Moodle HQ. Een Moodle Premium Partner moet voldoen aan hogere eisen wat betreft dataveiligheid, support en ondersteuning en mag als enige Moodle Workplace aanbieden op basis van hun niveau van Moodle expertise.

Avetica onderscheidt zich in het feit dat zij de enige Nederlandstalige Moodle Premium Partner in de Benelux is. Wij hebben alle verschillende expertise met betrekking tot Moodle onder één dak. In de Benelux heeft Avetica tevens de grootste consultancy- en supportteams van alle aanbieders.

Onze klanten kiezen voor ons vanwege de volgende redenen: 

 • passie voor Moodle
 • alle verschillende expertise met betrekking tot Moodle onder één dak
 • scaffolding aanpak; wij leren u hoe Moodle werkt
 • no-nonsense houding
 • kwaliteit van dienstverlening is op orde
  • Avetica is Certified Moodle Premium Partner
  • ISO 9001 én 27001 gecertificeerd
  • ISAE 3000 type II rapportage (dus aantoonbaar AVG-proof)

Avetica heeft drie kwaliteitscertificaten: ISO 9001 voor algemene bedrijfsvoering en ISO 27001 voor de informatiebeveiliging. Daarnaast beschikt Avetica over een ISAE 3000 type II rapportage waarin wij aantoonbaar verantwoording afleggen over maatregelen die wij nemen t.a.v. de privacy.

Als een klant van Avetica extra functionaliteit wenst toe te voegen aan Moodle hanteren wij altijd de volgende aanpak:

Wij inventariseren en analyseren de precieze wensen van de extra gewenste functionaliteit. Daarna gaan we gezamenlijk het volgende proces in:
 1. Onderzoek of de wens met bestaande Moodle functionaliteit is op te lossen
 2. Onderzoek of de wens met plugins uit de Moodle Plugin Database is op te lossen
 3. Ontwikkelen van maatwerk om de wens te realiseren in Moodle (middels het proces van het schrijven van een Functioneel Ontwerp waar na akkoord een offerte op volgt voor realisatie)

Social return is de positieve bijdrage die een organisatie levert aan de samenleving, naast de economische bijdrage. Avetica zet zich in voor sociale return op verschillende manieren. We bieden neurodivergente collega’s de ruimte om te werken en zich te ontwikkelen. Wij bieden de nodige begeleiding en zoeken telkens de balans tussen de menselijke maat en het leveren van resultaten aan onze klanten. Door het creëren van een veilige werksfeer en aanpassingen in het werk zien we deze collega’s opbloeien en werken we samen aan een duurzame arbeidsrelatie.

Daarnaast sponsoren we lokale verenigingen, christelijke organisaties en maatschappelijke initiatieven. We ondersteunen deze organisaties met financiële middelen, maar ook met onze expertise en menskracht. Daardoor kunnen zij beter werken aan hun ideële doelen.

Dit zijn de administratieve gegevens van Avetica B.V.

 • KvK-nummer: 52831094
 • BTW-nummer: NL850618423B01
 • IBAN/SEPA nummer: NL95RABO0369991168
 • BIC/SWIFT: RABONL2U
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees