Moodle Opdracht met tijdslimiet

De Moodle test activiteit kent al langer de mogelijkheid om een ’tijdslimiet’ toe te voegen. Een gebruiker krijgt dan bijvoorbeeld 15 minuten om de test te maken. Deze optie is nu ook beschikbaar voor de opdracht activiteit.

Nieuwe instelling opdracht

De optie om bij een opdracht met een tijdslimiet te werken is in één van de laatste Moodle versies toegevoegd maar heeft weinig aandacht gekregen. Het is een instelling die door de sitebeheerder van jouw Moodle site moet worden aangezet. Je doet dat via Sitebeheer / Plugins / Activiteitenmodules / Opdracht. Zodra de instelling daar is aangezet is de functie beschikbaar in elke opdracht.

Tijdslimiet versus inlevermoment

Hieronder zie je de instelling in een specifieke opdracht. De tijdslimiet bepaalt hoe lang je mag doen over het daadwerkelijk werken in de opdracht. Persoonlijk denk ik dat de tijdslimiet alleen toegevoegde waarde heeft indien je een opdracht inzet met het inzendingstype ‘Online tekst’. De gebruiker moet zijn verslag of reflectie dan rechtstreeks in Moodle invoeren en heeft daar dan dus een beperkte tijd voor. Nadat de tijdslimiet is verstreken geldt alsnog de termijn voor inleveren maar kan er dus niet meer inhoudelijk aan worden gewerkt. Wanneer je vraagt om een bestand te uploaden voegt dit allemaal niet zoveel toe naar mijn idee.

Melding aan de gebruiker

De gebruiker krijgt een melding waarin staat wat de tijdslimiet is en ziet een timer met de resterende tijd. Ook heet de knop nu ‘Opdracht starten’ in plaats van ‘Inzending toevoegen’.

Conclusie

Ik weet niet direct of dit een veelgebruikte functie gaat zijn en zoek ook nog een beetje naar de toepassing. Lees graag wat jij van deze nieuwe functie vindt?

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees