Meer inzicht in jouw team met Moodle Workplace 4.2

 • Moodle tips
 • >
 • Meer inzicht in jouw team met Moodle Workplace 4.2

Nieuwe versie van Moodle Workplace

Deze week is versie 4.2 van Moodle Workplace uitgekomen. In deze enterprise versie van Moodle LMS zijn weer een aantal mooie verbeteringen doorgevoerd. Daarover vertellen we graag meer.

Meer inzicht in jouw team

Elke manager wil weten hoe zijn teamleden zich ontwikkelen en of iedereen zijn leertraject tijdig heeft voltooid. De bestaande rapportages die inzicht geven in voortgang van het team zijn uitgebreid. De manager krijgt een melding te zien in het overzicht op zijn dashboard welke teamleden niet tijdig hun leertraject hebben afgerond. De melding bevat een directe link naar de rapportage zodat de manager actie kan ondernemen.

Bekijk hoe makkelijk je inzicht krijgt in de voortgang van jouw team.

 • Overzicht van jouw team met melding
 • Gedetailleerd overzicht per teamlid
 • Selecteer makkelijk het juiste overzicht
 • Zoek snel de juiste medewerker op
 • Kies de rapportage die je nodig hebt

Grijstinten die passen bij jouw huisstijl

Grijstinten die passen? Dit moeten we eerst uitleggen. In Moodle Workplace kan je per tenant de kleuren instellen. Een tenant is vaak een aparte doelgroep zoals een klant, een groep leveranciers of alleen de eigen medewerkers. Hoe mooi is het als jij voor elke klant een eigen logo en kleuren kan instellen. In Moodle worden meldingen getoond in een grijze box en ook het cursusmenu wordt getoond in een grijstint. Met een nieuwe optie in versie 4.2 wordt automatisch een grijstint getoond die past bij de ingestelde kleuren zodat deze beter past bij de huisstijl van de doelgroep.

 • Stel in dat grijstinten automatisch passen bij de huisstijl
 • Grijstint is automatisch aangepast aan de ingestelde kleuren
 • Stel per tenant de kleuren en CSS in

Meer mogelijkheden voor automatiseren

De dynamische regels in Moodle Workplace zijn echt geweldig. Ze besparen veel tijd omdat jij je workflow hebt geautomatiseerd zonder dat je een programmeur hoeft te zijn. In versie 4.2 zijn er weer meer mogelijkheden bijgekomen. Leuk om te melden is dat de dynamische regel om gebruikers te koppelen aan een leerplan door Avetica is ingebracht op verzoek van een klant van ons.

 • Koppel gebruikers aan een leerplan
 • Selecteer gebruikers op basis van hun eerste inlog
 • Een actie om een functietoewijzing te stoppen
 • Schors of verwijder gebruikers uit een leerprogramma
 • Wijs gebruikers toe aan een specifieke tenant
 • Selecteer gebruikers die wel of niet in een bepaalde tenant zitten
 • Het veld 'department' uit het profiel van een gebruiker kan je nu gebruiken als voorwaarde

Bijdrage Workplace aan community

Het Workplace team heeft een plugin ontwikkeld voor Moodle LMS met de eenvoudige naam ‘Report‘. Eerder had dit team al een uitgeklede versie van de rapportage-generator ontwikkeld voor Moodle LMS. Het is goed om te zien dat bepaalde functionaliteit beschikbaar komt voor de Moodle community.

Meer verbeteringen

Er zijn nog diverse kleine verbeteringen doorgevoerd die je hier kan lezen. Ook de mogelijkheid om per tenant de support gegevens in te stellen is mede dankzij Avetica in versie 4.2 gekomen. Vorige maand werd deze video online geplaatst waar diverse ontwikkelaars de laatste ontwikkelingen laten zien.

Wil je meer weten over de enterprise versie van Moodle? Lees dan over het verschil tussen Moodle LMS en Workplace en waarom zoveel klanten kiezen voor dit krachtige LMS.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees