Cursusformat Onetopic – nieuwe optie

Wat is een cursusformat?

Een cursusformat bepaalt hoe een Moodle cursus eruitziet. Denk bijvoorbeeld aan het populaire Tegel (Tiles) format waarbij de onderdelen tonen als tegels.

Onetopic format

Ook vrij veel gebruikt is het ‘Onetopic‘ format. Topic is het Engelse woord voor wat in je Nederlandse Moodle site ‘onderwerp’ of ‘sectie’ heet. Dit format heet ‘Onetopic’ omdat je alleen de inhoud van 1 topic tegelijk ziet. Onetopic doet dat door van alle topics een ‘Tab’ te maken waarbij het ook mogelijk is om met subtabs te werken.

Onetopic met subtabs

Nieuwe optie weergave Tabs

In een recente versie van de plugin vond ik een nieuwe optie onder ‘Tabs view’. Deze optie heet ‘Vertically’ en toont de ‘hoofd’ Tabs aan de linkerzijde in plaats van bovenaan.

Onetopic met Tabs view Vertically

Met deze nieuwe optie heb ik al een aantal klanten blij kunnen maken omdat het net iets rustiger oogt dan de tabs die onder elkaar tonen. Ook voor gebruikers werkt het vrij intuïtief!

Overstappen vanuit een ander cursusformat

Omdat Moodle open source is kun je altijd overstappen naar een andere hostingpartij. Wij verwelkomden een klant die gebruik maakte van een cursusformat wat niet werd meegeleverd bij de overstap. Wanneer we die cursussen openden toonde 1 hele grote lijst met allemaal secties wat niet wenselijk was. Onetopic met bovenstaande setting gaf de oplossing aangezien we toen nagenoeg de weergave hadden die zij gewend waren. Alle secties die een subtab moesten zijn moesten we alleen instellen als ‘Child of previous tab’.

Child of previous instelling voor een subtab

Hulp nodig?

Niet tevreden over de weergave van je huidige cursussen? Er zijn veel cursusformats als plugin terug te vinden. Sommige spreken voor zich en andere hebben iets meer configuratie of styling nodig. Wij helpen je graag bij je overstap!

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees