Eigen iconen toevoegen aan Moodle

In standaard Moodle zie je aan de bovenkant van de pagina iconen voor meldingen en berichten.

Meldingen en berichten iconen

Eigen iconen

Met de plugin ‘Navbar plus‘ kun je ook eigen iconen toevoegen op die plek. Je kunt daar bijvoorbeeld een icoon maken dat verwijst naar onze Avetica blogs.

Of een icoon met een directe link naar de Moodle documentatie pagina.

Eigen items

Eenvoudig zelf maken

Na installatie van de plugin kun je heel eenvoudig je eigen items maken. In onderstaand voorbeeld zie je dat dit begint met het aanduiden welk FontAwesome icoon je wilt gebruiken. Deze codes zijn te vinden via de link die in de plugin zit. Na de invoer van het zogenaamde ‘pipe’-teken kun je de link invoeren gevolgd door de naam. In het voorbeeld hieronder zie je vervolgens twee pipe tekens. Daar tussen kun je eventueel een taalcode kwijt zodat je een item kunt maken voor verschillende talen. De laatste aanduiding ’true’ geeft aan of de link achter het icoon in een nieuw venster moet openen.

Er kan ook een code toegevoegd worden waarmee je de iconen kan verbergen op kleinere devices.

Ingevoerde items

Er is ook speciaal vinkje waarmee je een icoon kunt tonen om ‘Rondleidingen / User tours’ opnieuw te starten. Dat zet Moodle standaard onderin de footer en wordt vaak slecht gevonden.

Icoon om rondleiding opnieuw te bekijken

Verschil met eigen menu items

In standaard Moodle kun je ook al eigen (tekstuele) menu items maken die ook in de header tonen. Deze items verdwijnen echter op kleinere schermen of tonen bij een kleiner scherm op een plek waar ze niet heel logisch zijn. Navbar plus geeft je een nieuwe mogelijkheid om extra informatie te plaatsen.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees