Dynamic cohort manager

In dit artikel aandacht voor een nieuwe plugin ‘Dynamic cohort manager‘. Een cohort heet in de Nederlandse versie van Moodle een sitegroep en eerder schreven we een uitgebreid artikel over wat sitegroepen zijn en wat je ermee kunt doen.

Sitegroepen dynamisch beheren

Met de nieuwe plugin kun je sitegroepen dynamisch beheren gebaseerd op regels. De regels zelf worden opgebouwd door één of meerdere condities toe te voegen. Op zich zijn er ook al andere plugins die dit doen maar persoonlijk vind ik deze nieuwe plugin wat vriendelijker in het gebruik. De plugin is ook nog eens gemaakt door een zeer betrouwbare Moodle partner wat ondersteuning in de toekomst garandeert.

Condities

Je kunt zelf meerdere regels maken waarin je condities kunt opnemen. Je kunt daarin werken met:

  • Standaard profielvelden zoals voornaam, achternaam, email, authenticatiemethode etc.
  • Aanvullende (eigen) profielvelden
  • Lidmaatschap van een (andere) sitegroep
Condities

Regels

Een gebruiker moet aan alle condities voldoen voordat hij of zij aan de betreffende sitegroep wordt toegevoegd. Na het maken van de regel sla je op en zie je direct hoeveel gebruikers matchen en dus aan de sitegroep toegevoegd zullen worden. Het aantal is een link zodat je ook altijd kunt bekijken wie het zijn. Ben je tevreden dan activeer je de regel door het ‘oogje’ aan te klikken. Pas na die actie worden de gebruikers ook daadwerkelijk aan de sitegroep toegevoegd.

Regel

Uitvoering

De uitvoering van de regel gebeurt via het server ‘cron’ proces of op basis van een zogenaamd ‘event’. Dat kan soms wat langer duren reden waarom de instelling ‘Process in chunks’ aanwezig is. Hiermee kun je de regel automatisch in kleinere ‘porties’ opdelen en laten uitvoeren.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees