Avetica, Moodle Premium Partner

Moodle bestaat 20 jaar, gefeliciteerd!

20 augustus 2002; Moodle 1.0

Vandaag 20 jaar geleden kwam Moodle 1.0 uit. Oprichter Martin Dougiamas was de logge en inflexibele leermanagementsystemen van toen zat. Het moest flexibeler en meer gericht op het leerproces dan een groepering van functionaliteit bij elkaar. Dus niet alle toetsen bij elkaar, alle documenten netjes in een mapje en alle fora bij elkaar. Zo zag (en ziet) een leerproces er niet. Hij wilde een LMS waarbij je zelf de volgorde van leeractiviteiten kon bepalen en waar docenten zelf functionaliteit aan en uit konden zetten. Een modulair opgebouwd leermanagementsysteem was het resultaat.

Nu 20 jaar later is Moodle het grootste en meest gebruikte leermanagementsysteem ter wereld.

Felicitaties aan Martin Dougiamas en alle Moodlelaars met 20 jaar Moodle!! 🥳🎉🥳🎉

Groei van Moodle

Versie 1.0 werd gelijk gepubliceerd met de open source GPL licentie. Ontwikkelaars uit de hele wereld sloten zich aan bij deze beweging en vanaf toen is het hard gegaan. Moodle is nu een commercieel bedrijf met meer dan 150 medewerkers, 3 hoofdkantoren en meer dan 1000 wereldwijde ontwikkelaars die hun bijdragen leveren. Op dit moment zijn er meer dan 2000 community plugins aanwezig!

Ook zijn er zo’n 115 Moodle partners die met hun maandelijkse afdracht de doorontwikkeling van Moodle mogelijk blijven maken.

Eerste versie 1.0

Ik ken zelf Moodle vanaf versie 1.4.4 maar vond nog een afbeelding van de eerste versie die look-and-feel niet veel verschilt van de eerste versie die ik zag van dit open source leermanagementsysteem. Gelukkig hebben we nu versie 4.0 😃

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?