Oude Moodle cursussen opruimen door docenten zelf

  • Moodle tips
  • >
  • Oude Moodle cursussen opruimen door docenten zelf

Uitdaging

Als sitebeheerder herken je vast wel het probleem dat er oude cursussen in Moodle staan die nodig opgeruimd moeten worden. Dat klusje vraagt veel tijd, zeker bij onderwijsinstellingen waar veel verschillende docenten aanwezig zijn. Bij elke cursus moet je navragen bij de betreffende docent of de oude cursus inderdaad weg kan en of de docent nog een lokale backup wil behouden.

En als een docent een cursus wil laten verwijderen, dan moet hij/zij contact opnemen met de sitebeheerder om dit te regelen omdat hij daar zelf het recht niet toe heeft. Beide scenario’s lenen zich ervoor om het opruimen uit te stellen.

Plugin Delete Course

En dan is er altijd weer iemand die zich hier zoveel aan stoort dat er een functionaliteit voor wordt ontwikkeld. Ook in dit geval en het resultaat is de plugin Delete Course. Met deze plugin kan een docent zelf een cursus verwijderen zonder tussenkomst van de sitebeheerder.

Na installatie van deze plugin heeft het cursusmenu er een extra item bij. Als de docent hierop klikt, krijgt de docent een vraag om de verwijdering te bevestigen. Tevens wordt aangeraden om nog een backup te maken van de cursus.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees