Waarom kiest 70-80% voor Moodle Workplace? Bekijk de vergelijking met Moodle LMS

  • Moodle tips
  • >
  • Waarom kiest 70-80% voor Moodle Workplace? Bekijk de vergelijking met Moodle LMS

LMS & Workplace

Bijna 20 jaar geleden kwam Moodle LMS 1.0 beschikbaar als open source leermanagementsysteem (LMS). Focus lag en ligt nog veel op het onderwijs. Moodle wordt in de loop der jaren steeds meer gebruikt binnen het bedrijfsleven, overheden en de zorg. En die organisaties missen functionaliteit die maar beperkt met community plugins is aan te vullen.

Die feedback heeft Moodle HQ zich aangetrokken. Drie jaar geleden kwam Moodle Workplace uit waar de focus ligt op het leren in organisaties. Workplace is en blijft gebaseerd op Moodle LMS, alleen beschikt Workplace over een uitgebreide set aan krachtige plugins zoals programmamanagement, (her)certificeringsmanagement en multi-tenancy. Die functionaliteit sluit goed aan bij de behoeften van het opleiden van medewerkers binnen organisaties. Ook aanbieders van leercontent kiezen voor deze grotere broer van LMS omdat afgescheiden leeromgevingen makkelijk gemaakt kunnen worden met multi-tenancy, terwijl toch maar op één plek de content gemaakt en beheerd hoeft te worden.

Als Avetica zien we dat ongeveer 70-80% van de nieuwe klanten kiest voor Moodle Workplace en niet alleen door de ‘grote jongens’, maar ook door stichtingen, uitgevers, scholen en kleinere bedrijven.

Productvergelijking

Er is een nieuwe productvergelijking gemaakt door Moodle HQ voor versie 3.11 van LMS en Workplace. Hieronder staan de verschillen. Ook kan je de productvergelijking in pdf downloaden.

Ken je Moodle LMS en wil je de verschillen zien met Moodle Workplace? Neem contact op met ons en wij laten jou in een demo de meerwaarde zien.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees