Beperking op leercontent per gebruiker

Beperk toegang

Moodle kent standaard de mogelijkheid om de toegang tot bepaalde leercontent te beperken. Bij elke sectie, bron of activiteit vind je dat terug onder de instelling ‘Beperk toegang’. In onderstaand voorbeeld zie je de standaard mogelijkheden.

Standaard opties ‘Beperk toegang’

Beperk toegang per gebruiker

De plugin ‘Restriction by user‘ geeft je de extra mogelijkheid om een onderdeel van je cursus alleen toegankelijk te maken voor een specifieke aangemelde gebruiker uit de cursus. Na installatie van de plugin krijg je er de optie ‘User’ bij in bovenstaande lijst. Na het toevoegen van dit criterium kun je direct kiezen uit een lijst van aangemelde gebruikers van de cursus. Het is ook mogelijk om meerdere gebruikers te kiezen.

De standaard optie van het ‘oogje’ voor het criterium werkt als volgt:

  • Oogje open: onderdeel is ‘Niet beschikbaar’ tenzij je ‘Stu Dent 1’ bent. Alleen die gebruiker kan die activiteit dus openen. Let op! Andere gebruikers zien het onderdeel wel staan!
  • Oogje dicht: onderdeel is ‘Niet beschikbaar’ tenzij je ‘Stu Dent 1’ bent. Daarnaast staat er ook achter ‘(verborgen)’ wat betekent dat het onderdeel ook volledig verborgen is voor andere gebruikers dan ‘Stu Dent 1’.

Toepassing

Bij een project heb ik al eens onderdelen verborgen gemaakt door te kiezen voor een beperking op basis van het e-mailadres uit het gebruikersprofiel. Met deze plugin kun je echter direct kiezen uit een lijst van aangemelde gebruikers in de cursus wat het een stuk eenvoudiger maakt om toe te passen.

Nog meer beperking plugins

Er zijn nog veel meer beperking plugins beschikbaar voor Moodle. Bekijk ze allemaal op de plugin pagina van Moodle.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees