Overzicht eigen test pogingen

Testen in Moodle

De ‘Test’ activiteit is misschien wel de meest uitgebreide activiteit van Moodle. Je kunt een hele reeks vragen onderbrengen in de zogenaamde vragenpool. Ook beschik je over een hele reeks vraagtypes en verschillende manieren om de test aan cursist te tonen. Op deze manier kun je de activiteit inzetten voor zelftesten maar ook voor eindtoetsen.

Inzicht in test pogingen

In standaard Moodle kan een leraar of een andere rol alle test pogingen inzien en zo online bekijken hoe een cursist het heeft gedaan. Met de extra plugin ‘Quiz Export‘ kun je deze test pogingen nu ook downloaden in PDF. Je kunt één of meerdere test pogingen selecteren en die downloaden als losse PDF of bij meerdere pogingen in een Zip-bestand. Praktisch als je ze wilt bewaren of offline wilt bekijken. Je vindt de optie via de instellingen van de test onder ‘Quiz exporting’

Quiz exporting
Export

Downloaden pogingen ook voor cursist

De plugin hierboven heb je nodig om te kunnen werken met de tweede plugin ‘Quiz attempt list’. Dat is een blok wat je kunt toevoegen aan je cursus. In het blok ziet de cursist zijn of haar eigen test pogingen met een datum/tijd en het behaalde cijfer. De cursist kan een poging kiezen waarna er direct een PDF met alle informatie van die poging wordt aangemaakt. De weergave in de PDF is exact zoals je die zou zien als je je poging direct in Moodle zou bekijken.

Blok met test pogingen
PDF van de test poging

Moodle 4.0

De vragenpool zal in Moodle 4.0 en 4.1 een aantal wijzigingen ondergaan. Of deze plugins tegen die tijd nog werken is even de vraag maar naar alle waarschijnlijkheid zullen de ontwikkelaars hun plugin ook voor die versies bijwerken.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees