Betere weergave van activiteitsvoltooiing

Activiteitsvoltooiing

Eén van de krachtige functies binnen Moodle is de activiteitsvoltooiing. Per (leer)activiteit kan je instellen aan welke voorwaarden voldaan moet zijn. Een voorwaarde kan zijn dat er een cijfer is gegeven voor een opdracht of toets, of dat een artikel bekeken moet zijn.

Waarom zou je werken met activiteitsvoltooiing?

  • duidelijkheid richting de deelnemers waaraan je moet voldoen
  • volgen van de voortgang voor zowel deelnemers als docenten
  • voltooide activiteiten leiden tot voltooide cursussen

Weergave in Moodle 3.11

Bij de release van Moodle 3.11 heeft Moodle gekozen om op de cursuspagina de criteria voor de activiteitsvoltooiingen te tonen. Deze informatie heeft als doel de cursist duidelijk te maken wat ze moet doen om de activiteit te voltooien. Dat is een meerwaarde, alleen de weergave hiervan is niet echt fraai. Er is een cursusinstelling waarmee je het tonen van deze informatie kan uitschakelen, maar dan mis je de meerwaarde weer.

Een ontwikkelaar uit de community heeft nu Checkboxes ontwikkeld. De plugin vervangt de teksten door checkboxes. Een mooie oplossing vinden wij.

Hulp nodig?

Deze plugin werkt vanaf Moodle 3.11 en hoger. Wil je deze plugin geïnstalleerd hebben of meer weten over activiteits- en cursusvoltooiing? Neem dan contact op ons op.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees