Diverse toepassingen met Sticky Notes in Moodle

Plugin Sticky Notes

Wil je dat studenten visueler werken dan uitsluitend met teksten? Kijk eens naar Sticky Notes. Dit is een leeractiviteit in Moodle waarbij iedere student eigen notities (post-its) kan toevoegen en categoriseren in meerdere kolommen. Dit is op basis van de Kanban methode: een visuele weergave om een proces of project inzichtelijk te maken.

De docent bepaalt het aantal notities per student en schakelt stemmen op notities in of uit. De docent heeft ook de mogelijkheid om de categorie van elke achtergrondkleur te bepalen. De student maakt vervolgens zelf notities aan en kan deze verplaatsen tussen de verschillende kolommen.

Diverse toepassingen

Waarvoor is deze plugin inzetbaar? Denk eens aan de volgende educatieve toepassingen:

  • Brainstormen over een bepaald onderwerp
  • Verslag in steekwoorden van een artikel, video of les
  • Prioriteren van bepaalde ideeën
  • Managen van een eigen project
  • Voortgang van eigen leerdoelen

Board, vergelijkbare plugin

Je zou kunnen zeggen dat deze plugin veel overeenkomsten heeft met Board. Wij blogden hier in juli van dit jaar over. Het zou mooi zijn als Sticky Notes ook de groepsmodus ging ondersteunen zodat dit een groepsactiviteit kan worden. In Board vind je deze manier van samenwerken wel terug.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees