Moodle 3.11 is uit

Je merkt aan alles dat de focus van Moodle ligt op versie 4.0 die in november van dit jaar uit komt. Voor Moodle 4.0 wordt een volledig nieuwe Moodle voorkant (User Experience UX) gebouwd waarin dus veel tijd gaat zitten. Toch hebben ze in Australië ook verder gewerkt aan versie 3.11 en hierin zijn een aantal nieuwe functionaliteiten en nuttige verbeteringen opgenomen. Moodle 3.11 is vanaf 17 mei 2021 beschikbaar.

Nieuw in Moodle 3.11

Hieronder zie je de belangrijkste verbeteringen. Kijk voor het volledige overzicht in de release notes.

Verbeteringen activiteitsvoltooiing: deelnemers zien veel sneller wat nodig is om een activiteit te voltooien. De docent kan de criteria op verschillende plaatsen tonen waaronder natuurlijk ook op de cursuspagina. Deze verbetering is door de Moodle User Association (MUA) gefinancierd en zou pas in Moodle 4.0 opgenomen worden. De MUA heeft gezorgd dat deze verbetering is opgenomen in 3.11.

Accessibility Toolkit: Moodle is een samenwerking aangegaan met Brickfield Education Labs om de toegankelijkheid van het Moodle platform verder te verbeteren. Toegankelijkheid betekent in dit kader of dat wat je hebt toegevoegd aan Moodle voldoet aan bepaalde standaarden voor eenvoudig gebruik van de software. Zo zou je altijd in tekst moeten aankondigen dat een link opent in een nieuw venster. De ’toolkit’ controleert jouw cursus automatisch op een aantal van dit soort standaarden. In 3.11 krijg je het startersniveau van de Accessibility Toolkit. Uitgebreidere dienstverlening is betaald. Met deze toolkit kunnen docenten en cursusontwikkelaars de inhoud van hun cursus controleren op toegankelijkheid.

Open Badges v2.1: versie 2.1 wordt nu ondersteund en deelnemers kunnen nu gemakkelijker hun eigen systeem voor badges selecteren.

Verbeteringen in de quiz: een serie kleine verbeteringen zoals ondersteuning voor plagiaat plugins en aantal minimale/maximale woorden bij het open vraagtype.

Verbeteringen in H5P: sitebeheerders kunnen nu specifieke contenttypes uitschakelen en er wordt getoond hoe vaak een H5P oefening vanuit de inhoudsbank wordt gebruikt in een cursus.

Bekijk de korte (Engelstalige) video over 3.11 hieronder

Moodle Partner netwerk

Elke nieuwe Moodle versie wordt opgedragen aan iets of iemand. Moodle 3.11 wordt opgedragen aan het netwerk van Moodle Partners. Daarmee dankt Moodle HQ de ongeveer 100 wereldwijde partners bij de verspreiding en gebruik van het Moodle ecosysteem. Avetica is trots dat wij als Premium Moodle Partner onderdeel uitmaken van dit netwerk.

Webinar over Moodle 3.11

Op donderdag 27 mei om 11.00 uur zal Avetica een (gratis) webinar verzorgen over Moodle 3.11. Op moodle.avetica.academy kan je je aanmelden.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees