Ned-Moove is opgeheven

14 jaar Moodle vereniging

Op 18 april 2007 werd de Ned-Moove (Nederlandstalige Moodle Vereniging) opgericht. De missie was om het gebruik van Moodle is het Nederlandse taalgebied te stimuleren en kennisdeling over het platform te stimuleren. Dit gebeurde met name door het organiseren van Moodlemoots en najaarsseminars. Het lukte de laatste jaren steeds slechter om deze activiteiten te organiseren. Ook werd de betrokkenheid van de leden van de vereniging steeds minder. Nu 14 jaar later is de Ned-Moove opgeheven.

Moodlemoots

De belangrijkste events van het jaar waren natuurlijk de Moodlemoots. Een hele dag vol workshops, presentaties en keynotes over Moodle. Daar werd echt kennis gedeeld en meestal waren er zo rond de honderd Moodlelaars aanwezig. Ik heb een overzicht gemaakt van alle Moodlemoots die Ned-Moove heeft georganiseerd. Alleen de eerste in 2005 is niet door hen georganiseerd. Ik heb deze er meer bij gezet voor de volledigheid.

2005: Kapelle-op-den-Bos
2007: Woerden
2008: Antwerpen
2009: Amsterdam
2010: Bilthoven
2011: Den Haag
2012: Amsterdam
2013: Arnhem
2014: Utrecht
2015: Eindhoven
2017: Alkmaar

Bestuur

Ik heb zelf van 2010 t/m 2015 deel uitgemaakt van het bestuur waarvan 4 jaar als voorzitter. Met plezier heb ik daar met de andere bestuursleden de Moodle events georganiseerd. Ook toen al was de afnemende betrokkenheid van de leden een probleem aan het worden. Een paar jaar geleden heb ik me als lid afgemeld toen het bestuur niet meer in staat was om de jaarlijkse Moodlemoots te organiseren.

Stichting Mnet Benelux

Omdat ik geloof in de Moodlemoots en het delen van kennis en ervaringen met andere Moodlelaars heb ik samen met Gemma Lesterhuis in december 2019 Stichting Mnet Benelux opgericht. Tot nu toe hebben we samen met de programmacommissie twee (online) Moodlemoots kunnen organiseren namelijk in oktober 2020 en maart 2021. En binnenkort gaan we weer plannen maken voor de volgende Moodlemoot.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees