Krachtige nieuwe functies in update Moodle Workplace 3.9.2

  • Moodle tips
  • >
  • Krachtige nieuwe functies in update Moodle Workplace 3.9.2

Shared Spaces

Deze week is een update van Moodle Workplace 3.9.2 uitgekomen waar we weer heel blij van worden. Met ‘Shared Spaces’ kan je programma’s en certificeringen delen over alle tenants.

Praktijkvoorbeelden

Laat ik een paar praktijkvoorbeelden geven waarmee de kracht van deze nieuwe functionaliteit duidelijk wordt.

  • Een organisatie heeft meerdere vestigingen in Europa en het (her)certificeringstraject ‘Integriteit’ wordt in één keer over alle vestigingen uitgerold die zijn ingedeeld in tenants. Met behulp van dynamische regels worden alle medewerkers automatische toegevoegd aan dit certificeringstraject.
  • Een uitgever heeft nieuwe korte modules ontwikkeld en in een leerlijn (=programma) gestopt. Deze leerlijn wordt in één keer aan alle klanten aangeboden. Elke klant heeft haar eigen tenant zodat deze ook AVG-technisch gescheiden zijn van andere klanten.
  • Een taalinstituut heeft meerdere merken die zijn opgedeeld in meerdere tenants. De taalcursussen worden centraal ontwikkeld en daarna beschikt gesteld aan diverse merken. Updates in de taalcursussen worden zo efficiënt beheerd en dat scheelt in de TCO van dit taalinstituut.

Nieuw dashboard

Ook het dashboard voor deelnemers is onder handen genomen en in verschillende updates zal dit telkens verbeterd worden. De verschillende programma’s met onderliggende cursussen worden nu veel overzichtelijker getoond.

Certificaten als activiteit

In Moodle Workplace zat standaard al de certificaatmodule. Deze is verder ontwikkeld en als basis is de custom certificate module gebruikt. Op siteniveau maak je certificaten aan en via dynamische regels kan je deze uitgeven als aan bepaalde voorwaarden is gedaan. In 3.9.2 kan je nu ook de certificaatmodule in een cursus toevoegen als activiteit. Eigenlijk zoals je al gewend was in ‘gewoon’ Moodle. Het enige wat echt anders is dat de certificaten op siteniveau beheerd worden en niet op cursusniveau. En dat is echt een verbetering.

SCSS op siteniveau

Binnen Moodle Workplace kan je nu ook SCSS op siteniveau toevoegen. Dit was één van de wensen die Avetica heeft ingediend als verbetering. En dit is gelukkig snel opgepakt. Met SCSS heb je veel meer mogelijkheden om de site grafisch mooi vorm te geven zonder dat je in de backend aanpassingen moet maken.

Meer weten?

Wil je meer weten over Moodle Workplace? Voor de release notes kan je hier terecht. Voor een online demonstratie en/of de kosten van deze ‘grotere broer’ van Moodle LMS kan je contact opnemen met ons.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees