Toetsvraag fout? Extra uitleg!

De Moodle toets of quiz activiteit is misschien wel één van de meest geavanceerde activiteiten die er is. Met een hele reeks vraagtypen, manier waarop je de vragen kan aanbieden, de analyse mogelijkheden en de onderliggende vragenpool kun je op veel manier toetsen of het geleerde is begrepen. Je kunt bij elk specifiek antwoord feedback geven maar ook op de totaalscore van de toets.

Met de nieuwe plugin ‘Restriction by single quiz question‘ kun je een stuk content opnemen in je cursus wat alleen beschikbaar komt indien de cursist een specifieke toets vraag fout, juist of gedeeltelijk juist heeft beantwoord. Het is een zogenaamde restrictie plugin die je terug ziet onder de instelling ‘Beperk toegang’. Indien je de restrictie zo instelt dat de extra content toont voor cursisten die de vraag fout beantwoorden zien cursisten die de vraag ‘juist’ beantwoord hebben het extra stukje content dus niet.

De plugin is in 2 dagen gemaakt tijdens het zogenaamde ‘DevCamp’ van de Duitse Moodlemoot. Hier werken developers samen en denken na over issues in Moodle en in dit geval rolde daar dus een nieuwe plugin uit!

De plugin werkt vooralsnog alleen met vaste vragen die je in een toets toevoegt en nog niet met willekeurig toegevoegde vragen. Ook kun je slechts 1 vraag kiezen en hoe mooi zou het zijn als je dit kunt doen op een hele categorie?

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees