H5P Interactive Book – nieuw content type

H5P heeft vandaag een nieuw content type gelanceerd. We hadden al eerdere versies gezien maar nu is ‘Interactive Book’ beschikbaar als standaard content type.

Met ‘Interactive Book’ kun je letterlijk een boek maken met hoofdstukken en een samenvatting. Je maakt zelf de indeling en voegt op de pagina’s toe wat je wilt. Voor zover ik kan zien kun je alle andere H5P content types gebruiken in het ‘Interactive Book’. Dat maakt dit content type mogelijk een alternatief voor de ‘Course Presentation’ die nu door veel mensen gebruikt wordt. Het nieuwe content type lijkt wat meer op de standaard ‘Book’ activiteit van Moodle met de inhoudsopgave en de manier waarop je er doorheen bladert.

In onderstaande video ga ik door een voorbeeld heen wat ik relatief snel in elkaar heb gezet. De gebruikers interface is super duidelijk en met dit content type kun je zelf relatief snel elearning bouwen die er ook nog eens strak uitziet. ‘Interactive Book’ is een goede aanvulling en maakt de combinatie H5P en Moodle tot een mooie set om mee te werken.

Werk je met Moodle en de H5P plugin, dan kun je het nieuwe content type beschikbaar krijgen door het voorbeeld op de H5P site te downloaden en te uploaden in je eigen omgeving. Werk je met Moodle 3.9 dan is H5P standaard in je site opgenomen en zal een ‘geplande’ servertaak het content type vanzelf toevoegen. Controleer wel even bij je sitebeheerder of deze ‘geplande’ taak wel regelmatig wordt uitgevoerd.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees