Vooruitblik Moodle 3.9

We starten hier weer met een reeks artikelen over de aanstaande Moodle release 3.9. Voordat we op de details ingaan misschien goed om eerst even te kijken wat 3.9 voor release is en wat dit betekent voor jouw eigen Moodle site?

Wat is Moodle 3.9 voor release?
3.9 is een zogenaamde Long Term Support (LTS) release wat betekent dat Moodle 3 jaar ondersteuning geeft op deze versie. In verband met de aankomende Moodle 4.0 release in november 2021 krijgt 3.9 zelfs Long Long Term Support wat betekent dat dit zelfs langer dan 3 jaar kan zijn. Details over de achterliggende reden lees je in ons vorige artikel.

Voordeel LTS release
Het grote voordeel van een LTS release is dat je 3 jaar lang gebruik kunt maken van die versie en verzekerd blijft van updates op het gebied van veiligheid. Er blijven natuurlijk wel tussentijdse releases uitkomen met extra functionaliteit maar als die voor jou niet per se nuttig is kun je met 3.9 blijven werken.

Wanneer komt 3.9 uit?
De codefreeze voor Moodle 3.9 is al geweest wat betekent dat Moodle geen aanpassingen meer doet en de release volop gaat testen. Op 8 juni zou 3.9 dan beschikbaar moeten komen. Een maandje later dan je gewend bent maar Moodle zal deze versie langer onderhouden en gunt zichzelf dan ook de tijd om er een top versie van te maken!

Moet ik over naar 3.9?
Hieronder zie je het schema met Moodle releases waarin je ook kunt zien wanneer de ondersteuning van een versie afloopt. Wanneer je dus op dit moment werkt met Moodle 3.6 stopt daarvan de ondersteuning in mei 2020 en moet je gaan upgraden. Werk je met 3.7 dan ben je uiterlijk in november van dit jaar aan de beurt. Moodle 3.5 en 3.8 mei 2021.

Plan op tijd
Omdat er wel even tijd overheen gaat voordat je de upgrade van je echte Moodle omgeving daadwerkelijk doorvoert is ons advies om op tijd te starten met de voorbereiding van een upgrade. Mogelijk zijn er consequenties voor plugins die je gebruikt, je Moodle thema of eventueel maatwerk.

Advies
Wil je advies over jouw situatie of een offerte voor een upgrade neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees