Moodle audio en video inspreken

Vanuit een middelbare school kreeg ik de vraag hoe Moodle zou kunnen ondersteunen in het taalonderwijs. Nu leerlingen thuis zitten zijn bijvoorbeeld uitspraakoefeningen en het geven van feedback daarop lastig. Niet voor Moodle!

We hebben de Moodle ‘Opdracht’ module ingezet waarmee leerlingen opdrachten kunnen inleveren bij de docent. Standaard wordt deze meestal ingezet om documenten in te leveren. Wanneer je echter kiest voor de setting ‘Online tekst’ kan de leerling rechtstreeks in Moodle tekst invoeren en is uploaden van een bestand niet nodig. Omdat bij de ‘Online tekst’ variant de hele Moodle teksteditor beschikbaar is, is het ook mogelijk om audio en video op te nemen via de daarvoor beschikbare knoppen. Na het insturen van de opdracht kan de docent feedback geven met dezelfde knoppen dus ook met audio en video.

In een ouder bericht over deze functie schreef ik dat het beperkt blijft tot het opnemen van 2 minuten audio of video. De school in kwestie had daar eigenlijk net te kort aan en zou het met 3 minuten wel redden. Wat blijkt via de instellingen van de functie kun je het aantal seconden wat kan worden opgenomen aanpassen. Deze staat standaard op 120 seconden maar is voor de betreffende school op 180 seconden gezet en werkt per direct! Je vind die setting via Sitebeheer / Plugins / Teksteditors / Atto / RecordRTC.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees