Avetica, Moodle Premium Partner

Vooruitblik Moodle 3.6: Opdracht voorzien van feedback met audio en video

  • Moodle tips
  • >
  • Vooruitblik Moodle 3.6: Opdracht voorzien van feedback met audio en video

In dit artikel wat meer detail over een nieuwe functie in Moodle 3.6. Het gaat om het kunnen geven van feedback bij ingeleverde opdrachten in de vorm van audio en video.

Moodle 3.5 heeft al een uitbreiding in de editor gekregen waardoor je rechtstreeks vanuit de editor audio en video op kan nemen. Je hebt daar dus geen andere software meer voor nodig maar doet dat rechtstreeks in Moodle.

Moodle 3.6 voegt dit nu toe aan de plek waar ik als docent feedback op ingeleverde opdrachten kan geven. Een student levert een document, audio of video in en als docent kun je altijd met een audio of video boodschap reageren. Het opnemen is beperkt tot 2 minuten maar dat zorgt er natuurlijk wel voor dat je lekker concreet moet zijn in je feedback. Een ouderwetse ‘preek’ zul je nog steeds offline moeten houden.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?