Blog

H5P ondersteunt in Moodle Mobile app

27 maart 2019

Moodle blog

Nog niet officieel door H5P aangekondigd maar wij kunnen hier melden dat H5P content (gemaakt in je Moodle omgeving) nu ook wordt ondersteund in de Moodle Mobile app.

Op ons live event van 19 maart hadden we een live verbinding met Svein-Tore de oprichter van H5P. Tussen neus en lippen door meldde hij dat men deze ondersteuning heeft ingebouwd. Heb je H5P content in je cursus en bekeek je die met de app werd je voorheen voor H5P doorgestuurd naar de mobiele versie van de site. H5P werkt vanaf nu dus ook gewoon in de app.

In je normale Moodle site moet je sitebeheerder 1 extra setting inschakelen en dat is ‘allowframembedding’. Daarna werkt het direct.

De hoop dat H5P opgenomen gaat worden in de core van Moodle met de komst van Moodle 3.7 moeten we helaas laten varen. Er is meer voor nodig dan gedacht dus wie weet in 3.8 in december?

Tags

 

2 Comments

  1. Willy Wellens says:

    En wanneer verdwijnd de boodschap

    Note that it is currently possible for people with programming skills to cheat in H5P interactions and obtain the full score without knowing the correct answers. H5Ps must not be used for exams or similar.

  2. Peter Jonker says:

    Beste Willy, persoonlijk ben ik deze opmerking nog niet tegen gekomen maar begrijp hem wel. H5P werkt in de browser en een slimme persoon kan daar zaken in achterhalen en zo resultaten beïnvloeden. H5P heeft hier aandacht voor en ontwikkelingen op de roadmap staan om hieraan te werken. Mijn verwachting is echter dat dit nog wel even op zich laat wachten. Ons advies is om H5P puur in te zetten om uw content te verrijken met interactie en daadwerkelijke toetsing te doen met behulp van de Moodle test module.