Avetica, Moodle Premium Partner

Open Education Consortium – Nederlands en Moodle tintje

  • Moodle tips
  • >
  • Open Education Consortium – Nederlands en Moodle tintje

Het Open Education Consortium is het wereldwijde netwerk wat als doel heeft om openheid in educatie wereldwijd te promoten en te ondersteunen waar mogelijk. Het OEC stimuleert het gebruik van Open Educational Resources (OER) en stimuleert internationale samenwerking om te komen tot open standaarden en beleid.

De engelstalige visie begint met ‘Empowerment through education’ als slogan en deze sluit natuurlijk perfect aan bij die van Moodle ‘Empowering educators to improve our world’.

Het OEC heeft deze week bekend gemaakt dat Martin Dougiamas (oprichter Moodle) lid is geworden van de Board of Directors. Over zijn benoeming zeggen ze het volgende: “Martin’s years of service, global experience and strategic business knowledge will be an asset to the Board.” 

De board heeft ook een Nederlands tintje gekregen door de benoeming van Willem van Valkenburg als President of the Board. Willem is werkzaam op de TU te Delft en was al sinds 2013 verbonden aan het OEC maar dan nu in rol van president.

Wij blijven het werk van het OEC volgen. Ook over de rol die Moodle op het gebied van Open Education speelt leest u hier alles.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?