Nieuwe versie van LTI test tool

Het gebruik van LTI blijft sterk stijgen en terecht. Wat is LTI toch een handige tool om snel en veilig een leerobject wat ergens in de wereld gehost wordt in jouw LMS te krijgen. En inclusief authenticatie en SSO! Hoe makkelijk wil je het hebben. Wij hebben zelfs klanten die hun businessmodel hebben gebouwd op het principe van LTI. Raar eigenlijk dat een paar grote LMS-en zoals Successfactors nog steeds niet LTI ondersteunen…

Ook worden steeds meer leermateriaal ontsloten via LTI. Bekijk maar eens dit aanbod op EduAppCenter.

Maar meer gebruik van LTI betekent ook meer supportvragen over LTI. Met het instellen van een unieke url en secred key zou je klaar moeten zijn. Toch lukt het niet altijd en dan is de vraag: ligt het aan de consumerkant of aan de kant van de provider?

Een tool die wij zelf vaak gebruiken is de IMS LTI Tool Consumer emulator. De pagina ziet er nog wat oudbollig uit, maar het werkt prima. Enig nadeel is dat je alleen de consumerkant kan testen. Sinds kort is er een nieuwe versie van deze tool waarmee je ook de provider kan testen. Deze pagina ziet er meer van deze tijd uit en heeft een uitgebreide helpfunctie.

saLTIre - testing LTI tool

Meer weten over LTI? Lees dan onze berichten over LTI en ga vooral zelf aan de slag met LTI in Moodle. Start met het bekijken van onderstaand filmpje hoe je een cursus kan publiceren met LTI.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees