Moodle platform wint United Nations Award

Het ‘Online Examinations & Tests System’ van de Verenigde Naties heeft de ‘Secretary General’s Award’ voor Innovatie ontvangen. Het systeem is gebouwd in Moodle en kenners zien dat al direct aan de inlogpagina. Mensen betrokken bij het project bedanken Moodle voor het  gratis ter beschikking stellen van Moodle als platform voor de hele wereld.

Om al haar taken uit te kunnen voeren heeft de Verenigde Naties wereldwijd goed gekwalificeerd en opgeleid personeel nodig. De selectie van al dit personeel vind mede plaats op basis van de resultaten van online testen en examens. Tot voor kort werden deze altijd op locatie met pen en papier afgenomen met in totaal 2 ton papier per jaar. Ook werd er veel gereisd naar testlocaties die ook allemaal bemenst moesten worden.

Met de introductie van Moodle bespaart de Verenigde Naties jaarlijks nu tussen de 120 en 320.000 dollar. Ook is er een grote positieve impact op de ‘carbon footprint’ van de VN. Moodle is beschikbaar in alle talen en ook wordt de ‘accessibility’ genoemd.

Al met al een mooi voorbeeld van de inzet van Moodle en de schaalbaarheid.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees