Moodle Privacy (14): Implementatie privacy-API in Moodle plugins #video

  • Moodle tips
  • >
  • Moodle Privacy (14): Implementatie privacy-API in Moodle plugins #video

privacy-API! Dit woord zingt al maanden rond hier bij Avetica. Begin maart deelde we hier op Moodlefacts op wat de impact gaat worden van deze privacy API. Bij alle plugins, zowel de eigen plugings van Moodle (bv de opdrachtenmodule), de community-plugins als Moodle plugins die ontwikkeld zijn door Moodle dienstverleners, moet deze privacy API worden geïmplementeerd. Want alle plugins kunnen persoonsgegevens bevatten. Voor menig klant is de impact dat plugins aangepast moeten worden als zij willen dat hun organisatie voldoet aan de AVG.

Moodle HQ heeft een video van bijna 10 minuten ontwikkeld met uitleg hoe deze privacy API geïmplementeerd moet worden. Vooral Moodle developers zullen deze video erg waarderen. Ben je minder technisch aangelegd, dan geeft deze video een goed beeld hoe serieus Moodle de uitdaging om AVG-proof te worden heeft aangepakt.

Meer informatie kan je vinden op docs.moodle.org/dev/Privacy_API.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees