Moodle Privacy (6): Tool voor Verwerkingsregister AVG

  • Moodle tips
  • >
  • Moodle Privacy (6): Tool voor Verwerkingsregister AVG

Binnen de AVG krijgt elke organisatie een verantwoordingsplicht (accountability) en dat betekent dat je moet aantonen dat de verwerkingen van persoonsgegevens aan de regels van de AVG voldoen. Een Verwerkingsregister is verplicht voor de meeste organisatie (zie criteria). Maar ook als je hieraan niet voldoet, is het erg nuttig om een goed overzicht te hebben welke persoonsgegevens verwerkt worden. Als de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vraagt om dit overzicht, moet je het register direct kunnen laten zien.

Om onze klanten te helpen, hebben wij in ons Avetica Dashboard een tool ontwikkeld die alle type persoonsgegevens ophaalt en dit in een overzicht toont. Deze tool houdt rekening met de profielgegevens, extra profielgegevens en overige persoonsgegevens zoals IP-adressen en cookies (zie ook ons eerdere blog). Ook het doel van de verwerking en de categorieën betrokkenen moeten ingevuld worden door de gegevensverantwoordelijke (onze klant dus).

Bij het opslaan wordt deze informatie per mail verstuurd naar de ingelogde gebruiker en (indien bekend bij ons) de Functionaris Gegevensbescherming. Ook wordt deze informatie opgeslagen bij Avetica zodat we niet bij elke Verwerkersovereenkomst een aparte bijlage moeten maken met welke gegevens wij verwerken in opdracht van de klant. Ook wijzigingen in de persoonsgegevens kunnen op deze manier heel makkelijk worden bijgewerkt.

Met de ontwikkeling van deze tool willen we onze klanten helpen om de privacy goed te regelen.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees