Moodle certificaat plugin

Moodle beschikt standaard niet over een mogelijkheid om cursus certificaten aan te maken. Gelukkig zijn er wel verschillende plugins die dit mogelijk maken. In onze praktijk gebruikten we tot nu toe een plugin waarbij de opmaak van het certificaat gedaan moet worden door op de server aanpassingen te maken en met X en Y coördinaten gegevens op de juiste plek te krijgen. Die specifieke plugin biedt veel mogelijkheden maar is niet eenvoudig via de ‘voorkant’ van Moodle te beheren. Op de pagina van de plugin kun je lezen dat de plugin niet meer door ontwikkeld zal worden en alleen nog bugs gefixed zullen worden.

Custom Certificate
De ontwikkelaar heeft wel direct een nieuwe plugin ‘Custom Certificate‘ gepubliceerd. Deze nieuwe plugin heeft een flink aantal verbeteringen ondergaan en maakt het beheer via de voorkant van Moodle nu bijzonder eenvoudig.

Als beheerder kun je centraal afbeeldingen uploaden die bij een certificaat geselecteerd kunnen worden. Ook kun je zogenaamde templates aanmaken die op cursusniveau geselecteerd kunnen worden. Zo kun je verschillende versies van certificaten aanmaken met bijvoorbeeld verschillende teksten of logo’s.

Het certificaat is een activiteit op cursusniveau waarbij je eenvoudig de elementen toevoegt. Zelf aangemaakte extra profielvelden kunnen ook worden geselecteerd. Door de breedte en hoogte bepaal je of je een portrait of landscape layout wil.

Via een apart scherm kun je de velden op de juiste plaats slepen en een voorbeeld opvragen.

My certificates
Via een aparte link ‘My Certificates’ op de profielpagina kan de gebruiker al zijn behaalde certificaten inzien en direct downloaden.

Verificatie
Indien de certificaten die jouw instituut uitgeeft extern geverifieerd moet kunnen worden biedt de plugin daar ook een mogelijkheid voor. Indien je dit inschakelt komt een pagina beschikbaar waar externen de code van het certificaat in kunnen voeren en kunnen verifiëren aan wie het certificaat is uitgegeven en voor welke cursus dit certificaat geldt.

Op mijn voorbeeldcertificaat staat code: Eqm5zEh8n4. Via deze link kun je de code verifiëren.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees