Rechtenvrije afbeeldingen zoeken

Bij het ontwikkelen van e-learning content is het gebruik van goed beeldmateriaal cruciaal. In je eigen organisatie is niet altijd het juiste materiaal voorhanden en kun je een fotograaf of vormgever natuurlijk nieuw materiaal laten maken. Persoonlijk ben ik een een liefhebber van afbeeldingen zoals hieronder, gemaakt door een vormgever, die eenvoudig omgezet kunnen worden in een animatie. Een animatie kan met eenvoudige tools ook worden voorzien van een voice-over. Misschien goed om te weten dat dit niet heel duur hoeft te zijn.

Zoeken naar beeldmateriaal kan natuurlijk ook via verschillende zoekmachines. In bijvoorbeeld Google Chrome is het mogelijk om te zoeken naar afbeeldingen met specifieke gebruiksrechten. Klik op Afbeeldingen / Tools / Gebruiksrechten.

Je kunt dit echter ook doen via de site van Creative Commons Nederland. Je zoekt daar direct en geeft aan via welke zoekmachine gezocht dient te worden. Je kunt niet alleen naar afbeeldingen zoeken maar ook video’s en audio via bijvoorbeeld Youtube of Soundcloud.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees