Moodle bericht bij aanmelding voor nieuwe cursus

Moodle heeft bijzonder veel opties en instellingen en toch mis ik al tijden de optie om automatisch een mail te sturen op het moment dat je een gebruiker aanmeldt voor een cursus.

Goed nieuws! Er blijkt een plugin voor te zijn ‘Enrol notification‘. Deze plugin is er één in de categorie ‘aanmeldingsmethode’ en je kunt de plugin toevoegen aan de cursus(sen) waar jij een bericht bij aanmelding voor wil versturen.

Na installatie van de plugin moet je de aanmeldingsmethode op zichtbaar zetten en configureren. Je kunt daarbij kiezen voor het versturen van een bericht bij:

  • aanmelding (instelbaar per cursus)
  • globaal zodat de plugin voor alle cursussen werkt
  • afmelding
  • update van de aanmelding

Zowel op plugin niveau als op cursusniveau kun je de inhoud van de mail beheren. Je hebt daarbij de beschikking over een aantal zogenaamde placeholders waarmee je bijvoorbeeld {firstname}, {lastname}, {course fullname} en {URL} kunt opnemen.

Hoe werkt de plugin?
1. Voeg de aanmeldingsmethode ‘Enrol notification‘ toe aan de cursus waarvoor je een aanmeldingsbericht wilt laten versturen
2. Wijzig indien gewenst de mailtekst
3. Meld een gebruiker aan
4. Bij elke aanmeldingsmethode wordt een mail verzonden. Dat geldt dus voor Manuele aanmelding maar ook voor Sitegroep synchronisatie waarbij de gehele sitegroep een mail ontvangt.

Weer een hele nuttige plugin en mooie aanvulling! De plugin is beschikbaar vanaf Moodle 2.7

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees