Moodle plugin My Courses

Het nieuwe cursusoverzicht geïntroduceerd in Moodle 3.3 is een grote verbetering voor gebruikers om overzicht over hun cursussen en de voortgang te behouden. Bij sommige Moodle sites is het standaard blok echter niet altijd even goed in te zetten.

Gelukkig zijn er dan altijd nog plugins te vinden die een alternatief bieden. Een voorbeeld daarvan is het blok ‘My Courses‘. Dit blok plaats je op ‘Mijn startpagina’ en toont de cursussen waarin een gebruiker is aangemeld. Met name de visuele weergave met de afbeelding uit de cursus beschrijving en de mogelijkheid om te tonen als tegels of lijst spreekt mij bijzonder aan. Ook is het mogelijk om in de lijstweergave een balk met voortgang te tonen die op dezelfde manier werkt als de cirkel uit het standaard Moodle blok.

Indien gebruikers het recht hebben om ‘Mijn startpagina’ te bewerken kunnen ze de cursussen ook in de gewenste volgorde slepen.

De plugin is beschikbaar vanaf 3.1 en op het moment van schrijven geüpdatet tot en met 3.3 maar lijkt in 3.4 ook prima te werken. Vanzelfsprekend is het blok volledig responsive en ziet het er dus prima uit op alle type devices.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees