Avetica, Moodle Premium Partner

Moodle nieuw Forum als plugin

De standaard Moodle forum activiteit kan door instellingen op een aantal verschillende manieren worden ingezet. Zo kun je het forum ook inzetten als een Vraag en Antwoord forum. Werkt op zich prima maar met onderstaande plugin krijg je een echt Vraag en Antwoord forum met extra functies voor de deelnemers.

Moodleoverflow‘ is een plugin waarmee je een volledig nieuwe forum activiteit krijgt. Dit forum is niet bedoeld voor algemene discussies maar specifiek voor het faciliteren van Vraag en Antwoord mogelijkheden. Het mooie van de plugin zit in de mogelijkheid voor gebruikers om antwoorden van een rating te voorzien. Ook kunnen gebruikers zelf een rating score (reputatie) opbouwen doordat ze een rating van andere gebruikers krijgen. Gebruikers die een ‘discussie’ gestart zijn kunnen een antwoord als ‘nuttig’ aanduiden en docenten kunnen een gegeven antwoord als ‘correct’ aanduiden.

Ontwikkelaars en techneuten die fan zijn van Stack Overflow zullen dat zeker in deze plugin herkennen. De plugin is beschikbaar vanaf Moodle 3.3.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?