Moodle nieuw Forum als plugin

De standaard Moodle forum activiteit kan door instellingen op een aantal verschillende manieren worden ingezet. Zo kun je het forum ook inzetten als een Vraag en Antwoord forum. Werkt op zich prima maar met onderstaande plugin krijg je een echt Vraag en Antwoord forum met extra functies voor de deelnemers.

Moodleoverflow‘ is een plugin waarmee je een volledig nieuwe forum activiteit krijgt. Dit forum is niet bedoeld voor algemene discussies maar specifiek voor het faciliteren van Vraag en Antwoord mogelijkheden. Het mooie van de plugin zit in de mogelijkheid voor gebruikers om antwoorden van een rating te voorzien. Ook kunnen gebruikers zelf een rating score (reputatie) opbouwen doordat ze een rating van andere gebruikers krijgen. Gebruikers die een ‘discussie’ gestart zijn kunnen een antwoord als ‘nuttig’ aanduiden en docenten kunnen een gegeven antwoord als ‘correct’ aanduiden.

Ontwikkelaars en techneuten die fan zijn van Stack Overflow zullen dat zeker in deze plugin herkennen. De plugin is beschikbaar vanaf Moodle 3.3.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees