Moodle plugin cursus templates

Als Moodle consultant ben ik betrokken bij de opstart van veel nieuwe leeromgevingen. In dat traject proberen we met de klant onder andere te werken aan een uniforme uitstraling van een omgeving. Met name wanneer er meerdere ontwikkelaars van cursussen zijn ontstaan er al snel verschillen in de layout en de look en feel van een cursus.

Wanneer er overeenstemming is over het gebruikte cursusformat en de verdere indeling met mogelijke standaard sectienamen en teksten maken we een categorie ‘Templates’ en plaatsen daar de cursus(sen) in die als basis dienen.

Middels het maken van een backup van die cursus die terug gezet wordt onder een nieuwe naam maak je eenvoudig een kopie die vervolgens verder ingericht kan worden. Het backup en terug zet proces wordt uitgelegd in 2 van onze instructiekaarten.

Met de plugin ‘Course templates‘ wordt dit echter een stuk eenvoudiger. Na installatie van de plugin maak je een cursus categorie aan met de naam ‘Course templates’. Let op: hou deze Engelse benaming aan want met een Nederlandse benaming doet de plugin het niet! Zet je template cursus vervolgens in die categorie. Vanuit Sitebeheer / Cursussen heb je nu vervolgens een extra link [Add course] waarna je de cursussen ziet die in de categorie ‘Course templates’ staan. Kies een cursus en volg de stappen zoals je hieronder terug kunt zien.

Een hele handige plugin die dit proces een stuk vereenvoudigd! De plugin is beschikbaar vanaf Moodle 3.0 en ook al beschikbaar voor Moodle 3.4.

Voorbeeld hierboven gemaakt met H5P Image Blender

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees