Stuur de resultaten terug van Moodle naar Coachview

  • Moodle tips
  • >
  • Stuur de resultaten terug van Moodle naar Coachview

Sinds vorig jaar had het cursusadministratieprogramma Coachview de koppeling van hun SAAS-oplossing naar Moodle al gerealiseerd. Hiervoor zijn de standaard webservices van Moodle gebruikt en Coachview heeft op haar supportpagina’s uitgebreid beschreven hoe deze koppeling binnen Moodle geconfigureerd moet worden.

Wat is hiervan het grootste voordeel? Een deelnemer die in Coachview is geregistreerd voor een opleiding en waar het vinkje ‘e-learning’ aanstaat, wordt via de webservices in Moodle toegevoegd (indien deze deelnemer nog niet bestaat) en daarna aangemeld in de juiste cursus. Dit voorkomt meerdere adminsitratieve handelingen en kans op fouten.

De wens van een aantal klanten was dat het behaalde resultaat uit de Moodle cursus ook weer zichtbaar zou worden binnen Coachview. Avetica heeft deze vraag opgepakt omdat binnen Moodle bekend is wanneer een deelnemer een cursus heeft voltooid. Wanneer de cursus voltooid, stuurt Moodle het eindcijfer van de deelnemer terug naar Coachview.

Er zijn wel een paar opmerkingen te maken, zodat alles ook goed verloopt:

  1. De voltooiing van de cursus in Moodle moet goed geconfigureerd zijn. Zonder ‘course completion‘ werkt de koppeling niet.
  2. Bij het versturen van de resultaten naar Coachview is het essentieel dat:
    • het IDnumber van de deelnemer bekend is in Coachview
    • het CourseID van de Moodle cursus bekend is in Coachview
  3. Als er in Moodle een nieuw cijfer wordt gehaald (bv omdat een toets meerdere pogingen heeft), wordt het nieuwe eindcijfer niet opnieuw naar Coachview gestuurd. Dit komt omdat de gegevens worden verstuurd op basis van course completion in Moodle en 2x cursusvoltooiing behalen, is niet mogelijk binnen Moodle.
  4. Als de resultaten niet afgeleverd kunnen worden bij Coachview, dan probeert de koppeling dit maximaal dertig dagen dit alsnog te doen.

Alle verzonden berichten aan Coachview (XML-files)en foutmelding worden bijgehouden in logfiles, zodat eventuele issues snel geanalyseerd kunnen worden.

Wil je meer informatie over het terugsturen van de resultaten van Moodle naar Coachview, neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees