Een subcursus als activiteit? Dat biedt mogelijkheden!

  • Moodle blog
  • >
  • Een subcursus als activiteit? Dat biedt mogelijkheden!

Bij een grote opleiding die je via Moodle aanbiedt, wordt regelmatig gekozen om per opleidingsmodule een aparte Moodle cursus in te richten. Nadeel is dan wel dat de docent en de deelnemers het overzicht kunnen verliezen. Daarnaast is de vraag hoe makkelijk kan bijhouden of je aan alle voorwaarden hebt voldaan. De Moodle plugin Subcourse geeft een bruikbare oplossing.

Subcourse is een activiteit binnen Moodle en activiteiten kunnen ingesteld worden met activiteitsvoltooiing. Subcourse is een link naar een andere subcursus en deze activiteit haalt de cursusvoltooiing op van die subcursus. In de hoofdcursus voeg je één of meerdere keren de activiteit Subcourse toe en stel je de activiteitsvoltooiing(en) in.  Als er in de subcursus een cursusvoltooiing is behaald is de activiteit in de hoofdcursus ook voltooid.

Zie onderstaande afbeelding waar twee subcursussen zijn behaald.

Stel je voor dat je aan de hoofdcursus nog een certificaat toevoegt, dan kan je hier instellen dat de vier subcursussen voltooid moeten zijn voordat je het certificaat kan ophalen.

Een andere mogelijkheid is dat je een aantal subcursussen aanbiedt als minors waaruit gekozen kan worden. Of subcursussen als verdiepingsstof voor de snellere studenten.
Welke mogelijkheden zie jij nog?