Avetica, Moodle Premium Partner

Inloggen in Moodle met je WordPress account

Inloggen in Moodle met je WordPress account. Dat kan nu met de authenticatieplugin WordPress authentication. Regelmatig zien we dat organisaties al een WordPress site hebben met actieve gebruikers en dat de wens ontstaat om vanuit WordPress direct naar Moodle te gaan om online te leren. En dit uiteraard zonder dat je nogmaals moet inloggen.

Deze authenticatieplugin is een Single Sign On (SSO) vanuit WordPress naar Moodle toe. Als je al bent ingelogd in WordPress, dan zit je met één klik ook zo in Moodle. Ben je nog niet ingelogd in WordPress en je gaat naar Moodle toe, dan word je eerst naar WordPress gestuurd om daar in te loggen. Je moet als gebruiker wel akkoord gaan dat je gegevens van WordPress worden gedeeld met Moodle.

In principe kan je zelf Moodle en WordPress instellen met deze handleiding.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?