Zoeken en toch niet vinden?

In een Moodle omgeving waar ik vandaag bezig was wilde ik een gebruiker aanmelden voor een cursus. Via de knop ‘Gebruikers aanmelden’ krijg je dan een mogelijkheid om te zoeken. Ik zocht daar op de achternaam van de gebruiker en kreeg geen resultaten terug. Spelling nog een keer nagekeken maar daarin geen fout gemaakt en toch werd de gebruiker niet gevonden. Via de reguliere Gebruikers lijst gezocht en daar wel degelijk gevonden. De gebruiker bestond dus wel degelijk maar kwam niet naar voren.

Nu was ik dit eerder tegen gekomen en herinnerde mij dat er ergens een vinkje in Moodle gezet kan worden wat de werking van zoekvelden beïnvloed. Alleen waar staat dat vinkje ook alweer? Na een flinke tijd zoeken heb ik het gevonden en deel het dan ook graag met jullie. Ook voor mijzelf zodat ik deze blog weer vind als ik het ooit weer vergeten mocht zijn.

Het vinkje kan ongetwijfeld nog op meerdere plekken gezet worden maar de snelste weg die ik kan vinden is door te gaan naar Sitebeheer / Gebruikers / Rechten / Controleer systeemrechten. Op dat scherm zie je onderaan ‘Zoekopties’. In dit scherm zet je het vinkje ‘Tekst mag overal in de getoonde velden voorkomen’ en je zult alle gebruikers vinden bij het aanmelden.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees