Avetica, Moodle Premium Partner

Moodle examen in de bus!

In de afgelopen periode heb ik meegewerkt aan een project van de Vereniging van Waterbouwers om digitaal te examineren middels Moodle. De kandidaten werken bij de aangesloten leden en de vereniging gaat naar de leden toe om het examen af te nemen.

Zo staat de examenbus vandaag bij Boskalis. De examenbus is uitgerust met 20 werkplekken en voorzien van eigen internet en toezicht op elke werkplek met een camera. De toezichthouder kan vanaf een eigen werkplek alle andere plekken in de gaten houden.

In Moodle zijn allerlei restricties ingebouwd om te zorgen dat de kandidaten alleen vanuit de bus en op gezette tijden de examens kunnen afleggen. Zo werken we bijvoorbeeld met de Safe Exam Browser die de laptop ‘vergrendeld’ waardoor alleen de toets gemaakt kan worden en geen andere sites bezocht kunnen worden. Toetsvragen en examens zijn ontwikkeld vanuit een toetsmatrijs waarna gekeken is welk vraagtype van Moodle het beste past. Daarbij is veel ervaring opgedaan met het zogenaamde Embedded Cloze vraagtype van Moodle.

Mocht je meer willen weten over de aanpak of de examenbus kun je contact met ons opnemen.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?