Moodle examen in de bus!

In de afgelopen periode heb ik meegewerkt aan een project van de Vereniging van Waterbouwers om digitaal te examineren middels Moodle. De kandidaten werken bij de aangesloten leden en de vereniging gaat naar de leden toe om het examen af te nemen.

Zo staat de examenbus vandaag bij Boskalis. De examenbus is uitgerust met 20 werkplekken en voorzien van eigen internet en toezicht op elke werkplek met een camera. De toezichthouder kan vanaf een eigen werkplek alle andere plekken in de gaten houden.

In Moodle zijn allerlei restricties ingebouwd om te zorgen dat de kandidaten alleen vanuit de bus en op gezette tijden de examens kunnen afleggen. Zo werken we bijvoorbeeld met de Safe Exam Browser die de laptop ‘vergrendeld’ waardoor alleen de toets gemaakt kan worden en geen andere sites bezocht kunnen worden. Toetsvragen en examens zijn ontwikkeld vanuit een toetsmatrijs waarna gekeken is welk vraagtype van Moodle het beste past. Daarbij is veel ervaring opgedaan met het zogenaamde Embedded Cloze vraagtype van Moodle.

Mocht je meer willen weten over de aanpak of de examenbus kun je contact met ons opnemen.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees