Blog

Moodle rondleiding voor gebruikers

28 juni 2016

Moodle blog

Voor mensen die Moodle voor het eerst gebruiken is het soms nog wel eens zoeken in de interface. Veel van onze klanten maken een video met uitleg die op de (Mijn)startpagina te vinden is.

Er is nu ook een plugin waarmee je ‘User tours‘ kunt bouwen in Moodle zelf. Het is op dit moment nog een plugin maar zal onderdeel worden van de standaard vanaf Moodle 3.2. Na installatie vind je hem terug onder Sitebeheer / Uiterlijk.

Je kunt een tour bouwen langs bepaalde schermen en je eigen uitleg schrijven. Deze kan vervolgens door gebruikers gevolgd worden. Ook kun je natuurlijk ook een tour bouwen wanneer je nieuwe functionaliteit hebt geïntroduceerd of over bent op een nieuwe versie.

Op Moodle.net kun je zelfs een aantal standaard tours downloaden in je eigen omgeving importeren.

Tours

Tours 2

Tags

 

Comments are closed.