Moodle ‘Recycle bin’ nader bekeken

Al eerder schreven we over de introductie van de ‘Recycle bin‘ in Moodle.

In dat artikel werd de mogelijkheid genoemd om zaken die je uit een cursus verwijderd terug te zetten. Nu we wat meer ervaring hebben met Moodle 3.1 blijkt de recycle bin er ook op categorie niveau te zijn. Oftewel gehele cursussen die verwijderd zijn kunnen terug gezet worden.

Persoonlijk verbaasde ik mij over de snelheid waarmee zaken teruggezet worden. Van mijn collegae begreep ik dat aan tabellen in de Moodle database een kolom ‘deleted‘ is toegevoegd. Bij een verwijdering komt daar een waarde 1 te staan en een tijdstempel. Zet je iets terug dan wordt de 1 een 0 en is je cursus of inhoud dus weer heel snel terug. Is de ingestelde bewaartermijn van de recycle bin voorbij wordt pas daadwerkelijk verwijderd.

Recycle bin

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees