Avetica, Moodle Premium Partner

Moodle ‘Recycle bin’ nader bekeken

Al eerder schreven we over de introductie van de ‘Recycle bin‘ in Moodle.

In dat artikel werd de mogelijkheid genoemd om zaken die je uit een cursus verwijderd terug te zetten. Nu we wat meer ervaring hebben met Moodle 3.1 blijkt de recycle bin er ook op categorie niveau te zijn. Oftewel gehele cursussen die verwijderd zijn kunnen terug gezet worden.

Persoonlijk verbaasde ik mij over de snelheid waarmee zaken teruggezet worden. Van mijn collegae begreep ik dat aan tabellen in de Moodle database een kolom ‘deleted‘ is toegevoegd. Bij een verwijdering komt daar een waarde 1 te staan en een tijdstempel. Zet je iets terug dan wordt de 1 een 0 en is je cursus of inhoud dus weer heel snel terug. Is de ingestelde bewaartermijn van de recycle bin voorbij wordt pas daadwerkelijk verwijderd.

Recycle bin

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?