Verslag workshops Moodle 3.1 wat is er nieuw?

In de afgelopen weken hebben wij de workshops ‘Moodle 3.1. wat is er nieuw?’ gehouden. Zoals ook bij vorige edities waren de workshops al snel volgeboekt. We ontvingen zowel klanten als niet-klanten. Ook was het een mooie mix van bedrijven, ZZP-ers en scholen.

Bas Harkink

Highlights
Na een korte kennismaking hebben we de deelnemers meegenomen door de hoogtepunten van deze versie. Al met al zijn er toch weer heel wat verbeteringen aangebracht en leverde dit enthousiaste reacties op.

Comptentcy Based Education
In het tweede gedeelte hebben we meer uitleg gegeven over Competency Based Education (CBE). Een volledig nieuwe functionaliteit waar mijn collega Virgil al eerder een artikel over schreef. Ook de Moodle documentatie is inmiddels gereed. De meeste deelnemers zagen mooie mogelijkheden voor het inzetten van CBE. Conclusie was om niet in Moodle te beginnen maar eerst goed na te denken over hoe competenties er in jouw organisatie uit zien. Een aantal aanwezige scholen gaat samen aan de slag om hierover na te denken. Met een extra plugin zijn frameworks te importeren en exporteren dus mogelijkheden zat.

Learning Tool Interoperability (LTI)
Middels de LTI standaard kun je content uitwisselen tussen verschillende LMS-en. Voor 3.1 kon dit al met een plugin. LTI is nu echter geïntegreerd en bestaat uit een combinatie van een authenticatie- en aanmeldmethode. Moodle publiceerde een korte video waarin het proces prima wordt uitgelegd.

De cursus die wij gebruikt hebben voor de workshops is ook via LTI beschikbaar!
Ga naar je eigen Moodle omgeving en kies de activiteit ‘Externe tool’. Voer bij ‘URL voor lancering’ de volgende link in:
Vervolgens bij ‘Gedeeld geheim’: Avetica31highlights
Sla op en klik de activiteit aan vanaf de cursuspagina. De cursus opent nu vanuit je eigen Moodle omgeving!

LTI

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees