Avetica, Moodle Premium Partner

Moodle Rapport: welke devices en browsers worden gebruikt door de deelnemers?

  • Moodle tips
  • >
  • Moodle Rapport: welke devices en browsers worden gebruikt door de deelnemers?

Wil je weten met welke devices en met welke browsers de deelnemers jouw Moodle site gebruiken? Met de Moodle plugin Device Analytics kan je nu deze informatie opvragen. Elke keer als een deelnemer inlogt, wordt de informatie opgeslagen. In verschillende grafieken wordt de informatie getoond (zie ook onderstaande afbeeldingen).

De volgende informatie wordt opgeslagen:

  • Device type zoals type computer, tablet, smartphone
  • Operating System zoals Windows, Mac OSx
  • Browser; inclusief de versie
  • Schermafmeting*
  • Vensterafmeting*
  • Input type zoals muis of  touchscreen
* alleen als javascript aan staat

Misschien weet je helemaal niet welke informatie van jou zichtbaar is voor een website, dit is meer dan je denkt. Uiteraard geen persoonlijke informatie, maar wel veel technische informatie. Als je surft naar www.watismijnip.nl, dan krijg je een goed overzicht hiervan.

Op basis van dit rapport kan je keuzes maken voor de verdere implementatie en inrichting van Moodle. Hoeveel deelnemers gebruiken bijvoorbeeld nog IE8  (ja, dat komt nog regelmatig voor) of hoeveel deelnemers gebruiken een tablet  om online te leren.

Device Analytics is uitgebracht voor Moodle 2.8 en 2.9. Nu nog wachten op een update van deze plugins voor versie 3.0 en 3.1.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?