Toetsen van Wikiwijs via LTI in Moodle

Goed nieuws voor de fans van LTI! Afgelopen 2 juni 2016 is er een nieuwe versie gelanceerd van Wikiwijs Maken. Daarmee kan je nu toetsen en oefeningen via het LTI-protocol delen en beschikbaar maken in je eigen ELO. En Moodle ondersteunt al sinds 2011 LTI (zie de module ‘Externe Tool‘) en daarmee zie je ook dat deze ELO voorop blijft lopen qua functionaliteit.

Voor diegene die Wikiwijs Maken niet kennen, hierbij een beschrijving zoals zij die zelf geven:

Wikiwijs_Maken-logo.pngWikiwijs Maken is een webdienst voor leerkrachten om zelfstandig of samen met collega’s lesmateriaal te maken. Lesmateriaal kan geupload worden en bestaande lesmaterialen kunnen worden gecombineerd tot een nieuw geheel, een arrangement.

Het leuke aan werken met LTI is dat de content op Wikiwijs blijft staan. Je start middels een LTI-link de content op, ook al komt die vanaf een andere server. Geen gedoe meer met updates en laatste versies. Geen downloaden meer in IMS of ander format en uploaden in je eigen ELO. Gewoon de juiste URL, secret key en titel invullen en klaar ben je. Heeft de leerling de toets afgerond, dan komt het cijfer automatisch terug in je eigen ELO.

Werkte je voorheen met QTI, dan moet je weten dat via LTI je minder gedetailleerde gegevens terug krijgt.

Lees meer over het afspelen van toetsen via LTI.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees