Scroll of Death (2): veel webpagina’s? Gebruik de boekmodule

  • Moodle tips
  • >
  • Scroll of Death (2): veel webpagina’s? Gebruik de boekmodule

Om de scroll of death binnen Moodle te voorkomen, zijn er verschillende oplossingen. Daarover gaat deze serie blogs.

Vandaag zoom ik in op het volgende: een aantal cursusontwikkelaars heeft de neiging om veel content te publiceren in webpagina’s. En dan wordt voor elk onderwerp een webpagina aangemaakt met tekst, afbeeldingen en soms een video. Het is een makkelijk manier om snel content te publiceren en alle webpagina’s onder elkaar ziet er toch overzichtelijk uit? Dat de cursuspagina’s wel erg lang en juist onoverzichtelijk wordt, wordt blijkbaar vergeten.

Waarom wordt de boekmodule niet vaker gebruikt? Met deze module zet je een aantal webpagina’s achter elkaar en dan kan je er doorheen bladeren, net zoals een boek. Je kan ook hoofstukken en paragrafen toevoegen.

Moodle_boekmodule_voorbeeld

Op deze manier kan je content veel meer tonen als één geheel en omdat elke pagina van de boekmodule een unieke url heeft, kan je altijd nog rechtstreeks linken naar de betreffende pagina uit het boek. Ook heb je altijd de inhoudsopgave altijd beschikbaar.

Nog nooit met de boekmodule gewerkt? Met onderstaande video ben je binnen drie minuten op de hoogte hoe makkelijk deze module werkt.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees