Voorbeeld van gamification in Moodle

Gamification binnen Moodle toepassen is al jaren mogelijk, maar pas het laatste jaar zie je de belangstelling sterk groeien. Met name het grote voordeel van gamification dat de betrokkenheid van de deelnemers toeneemt en daarmee ook het leerrendement hoger zal zijn, is voor veel organisaties een goede reden om zich (verder) te verdiepen in de mogelijkheden van het inzetten van spelelementen in leersituaties.

Avetica volgt de ontwikkelingen van gamification op de voet. Sinds vorig jaar bieden we ook Mambo aan als open source gamification platform. Met Mambo en de koppeling met Moodle, kan je de kracht van gamification van Mambo combineren met de kracht van Moodle om diverse leersituaties te creëren. Zie ook onze berichten over gamification op Moodlefacts.

Ik kwam deze week een video tegen uit 2011 (blijkbaar heb ik deze toen gemist…) over het inzetten van gamification in Moodle. Sarah Thornicroft vertelt in ruim 14 minuten hoe ze in haar Moodle cursus diverse spelelementen heeft verwerkt. Ze heeft gewerkt met standaard Moodle functionaliteit zoals voorwaardelijke activiteiten en activiteitsvoltooiing. Hieronder de video en daaronder een presentatie van Tomaz Lasic waarin hij dieper ingaat op de keuzes die zijn gemaakt.

De video toont een mooi voorbeeld hoe je (toen al) met eenvoudige middelen binnen Moodle gamification kan inzetten.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees