Grafieken Configurable Reports tonen in Moodle cursus

  • Moodle tips
  • >
  • Grafieken Configurable Reports tonen in Moodle cursus

Wij zijn fan van Configurable Reports. Als de standaard rapportage van Moodle niet toereikend is, roepen we gelijk: probeer Configurable Reports uit! Pas als met deze (gratis) community plugin het niet lukt, gaan we pas een maatwerk rapportage ontwikkelen.

Example_ConfigurableReports_Moodle.pngMet Configurable Reports kan je zelf rapportages samenstellen zonder dat je heel veel technische kennis nodig hebt. En van die rapportages worden ook grafieken getoond. Tot zover niets nieuws. Met het Moodle filter CRgraph kan je deze grafieken op een andere plaats binnen Moodle tonen. En dat is wel erg leuk!

Een voorbeeld om het duidelijk te maken. Stel bij een cursus die internationaal loopt, heb je een rapportage gemaakt uit welke landen de deelnemers komen. Met het filter CRgraph toon je de grafiek van deze rapportage in een forumpost of webpagina. Of je maakt een rapportage van het aantal deelnemers dat de cursus al heeft voltooid en plaats de grafiek hiervan in een label in het eerste onderwerpsectie.

De CRgraph is nog niet gepubliceerd in de Moodle plugin database, maar al wel beschikbaar in Github.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees