Avetica, Moodle Premium Partner

Verbeter je Moodle cursus met Heatmap

Iedere docent en cursusontwikkelaar weet dat er altijd verbeterpunten zijn aan je Moodle cursus. Je ontwerpt een cursus en ontwikkelt deze en daarna moet blijken of jouw ontwerp ook daadwerkelijk zo gebruikt wordt door je deelnemers.

Nu kan je uit de logfiles halen in welke mate de activiteiten en bronnen gebruikt worden. Uit de vele regels die je gepresenteerd krijgt, heb je niet snel een goed overzicht over het gebruik. Daar is nu een mooie plugin voor.

Heatmap in Moodle course.png

De Moodle plugin Heatmap is voor mooie grafische oplossing om snel te weten wat het gebruik is per activiteit of bron. De plugin geeft per activiteit aan middels een kleur wat het gebruik is en eveneens een teller om het aantal te tonen. Het is mogelijk om één van beide te tonen of allerbei. Tevens kan je instellen vanaf welk moment Heatmap de weergave moet berekenen en hoe vaak de berekening ververst wordt. Middels een link in het blok kan je de weergave aan of uitzetten.
Heatmap is geschikt vanaf Moodle 2.7 en hoger.

Global settings Heatmap Moodle.png

De onderstaande video (1:20 min) geeft een duidelijk beeld over deze handige plugin.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?