Aanmelding in cursus op basis van Moodle badges

Arnout schreef eerder deze week over een badge plugin. Dat er op dit gebied heel wat gemaakt wordt is wel duidelijk want er bestaat ook nog een hele set plugins waarvan ik er graag één wil toelichten.

Badge Enrolment‘ oftewel jezelf kunnen aanmelden in een (vervolg)cursus nadat je één of meerdere cursussen hebt voltooid en daarvoor een badge hebt ontvangen. Moodle heeft niet echt een goed principe om toegang tot een cursus te regelen op basis van het afronden van een andere cursus. Met deze plugin lukt dat dus wel! Aanmelding in de cursus ‘Moodle voor gevorderden’ kan met ‘Badge enrolment‘ in dit voorbeeld pas als je in het bezit bent van de basis badge.

Badge enrolment

De plugin werkt met zogenaamde site badges. Site badges kun je verdienen door bijvoorbeeld je profiel aan te vullen maar ook door voltooiing van één of meerdere cursussen. In een volgend artikel beschrijf ik wat je allemaal moet inrichten om dit werkend te krijgen.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees